Sjuk!

Låg hela dagen igår med både feber och ont i kroppen, idag är jag bättre men tyvärr inte mycket!
Igår åt jag så här:
7.00  Frukost: 2 skivor osötat rågbröd med honung, 1 kopp te
10.00  1 fralla med skinka
13.00 1 fralla med skinka
15.00 1/2 fralla med smör
18.00 1 banan, 1/2 avokado, keso, 2 st kanelknäcke ( utan smör ) 1 glas juice
20.00 2 st kanelknäcke ( utan smör ) 1 kopp kaffe, 15 st jordnötsringar       

Idag:
9.30 2 st frallor med skinka, 1 kopp te  och wiskey (som Markus proppsa på att jag skulle dricka för det e såååå bra om man har ont i halsen ) FY FAN vad det brände!

13.00 1 tekaka med smör och 1 kopp te

17.00 Middag: Spagetti med köttfärssås och 1 glas mjölk

19.30 1 kopp te och 3 st kanelknäcke ( utan smör )



Vad FAN är det som händer???

Ja det kan man fråga sig! Maten idag har inte heller varit så bra, inte för att jag har ätit jättedåligt men oregelbundet. Började frukosten kl 7.30 med 2 st skivor osötat rågbröd med honung och 1 kopp te. Sen fick vi ett ryck och körde till Ullared jag och barnen ( svärmor och kusinerna åkte oxå men dem tog bussen ). På vägen upp ( 9.30 ) åt jag en banan, sen blev det inget förräns kl 13. (några matskedar på en kycklingsallad som va skitäcklig så den kunde jag inte fortsätta äta )1 bit bröd med smör på och några munnar apelsinjuice. Få hemvägen sen, kl 15 då smet vi inom Mc Donalds och då slank det ner en STOR kopp kaffe, 1 banan och 1/2 kanelbulle! Hade sån huvudvärk och försökte snabbt göra något åt den, men den andra halvan på kanelbullen va så in i nordens söt så den fick jag slänga. Man vänjer sig snabbt av med det söta! När jag väl fått i mig det och jag började koppla bort den där stressen som omedvetet kommer när man går inne på Ge-kås då började jag banne mig känna av halsontet och huvudvärken mer. Typiskt! Kom hem och och fick i mig 1/4 dels pizza och 1 glas juice och kände mig genast bättre igen. Packade upp och fixade kvällsysslorna och sen va det dax för ett skumbox pass!!!!!Fyfan!!!! Nu sitter jag här en stund med en kopp te och känner mig ganska så sleden faktiskt. Ska in i duschen så fort loppan somnar, hon ligger i sin säng här bredvid mig och har lite svårt att komma till ro. Men snart så.......

Imorgon ska Adam på dagis och jag har bestämt mig för att inte göra ett skit om jag mår kasst! Sover Moa då ska jag oxå göra det! Men mår jag som idag då står det städ och styrka på schemat!  Inatt har hon varit vaken 2 gånger, första gången för att äta sen andra gången för att snacka och bajsa. Får se hur denna natten blir! Nä nu så sover hon så nu kallar duschen och sen får jag nog trycka i mig en kopp te till =)
                     God natt och låt mig snälla till imorgon få tillbaka den lilla bit av motivation som har försvunnit!

Början på veckan...

och det e måndag! Adam och jag sitter och äter frukost nu, loppan hon sover! Vi har gjort oss klara och när hon vaknar ska vi köra och handla på city gross. Behöver lite mjölk och sånt smått! När vi kör måste vi först till Markus jobb och lämna hans plånbok för den glömde han imorse, och så tar vi hunden med oss och släpper honom lite i skogen! Igentligen så skulle vi behöva köra till tippen och slänga lite saker men det e tyvärr inget jag kan ta helt själv för vissa saker e så tunga. Får väl vänta någon dag fast än att jag e såååå trött på att se möget nu!

Adam e fortfarande hostig så han får skippa jympan idag. Vill att han ska vara helt fri från den innan han börjar på något igen.        Får se om det blir dagis för honom imorgon!

Föresten så har jag bestämt mig för att prova att bara väga mig varannan vecka ( målet är att bara göra det 1 gång i månaden sen ) tycker att det blir för tätt mellan vägningarna och det kan ju skilja så lite på dagarna. Så nu skippar jag vågen på fredag och tar fram den nästa vecka igen =) Ohhh NEJ det har inget att göra med att jag e rädd att jag ska ha gått upp något eftersom att jag ätit "lite" morotskaka!!!!!!

7.45 Frukost: 1 kopp kaffe och 2 st skivor osötad solros rågbröd med honung på.

11.00 1/2 fralla med ost och tomat, 1/2 fralla med skinka och gurka, 1 kopp kaffe

13.30 1 avokado, 1 banan och keso, 1/2 kopp kaffe

16.30 1 äpple

Adam han har inte hostat mer än imorse så det blev jympa för honom idag ändå! Hade inte hjärta och säga nej när han såg fram emot det så, och det gick bra! Vår duktige lille kille!!!

18.30 Middag/ Kvällsmat: 1,5 dl ris, 2 dl korvstroganoff, 1glas mjölk

20.00 1 dl naturella cashewnötter och 1 kopp kaffe

Söndag!

Började morgonen med en powerwalk på 20 min. Lite blåsigt med sååååå härligt! Kom in och då hade grabbarna satt fram frukost =)
Gick i duschen och gjorde mig klar sen bar det iväg till  både Bauhaus, Biltema och Ikea. Så nu har vi äntligen fått köpt vårat kakel! ( och allt man ska ha till när man sätter upp det med ) Det blev vita blanka plattor, 10x30! Kommer bli jättebra när vi får upp dem så som vi vill ha dem =) Köpte även nya beslag så vi kan sätta upp gardinstänger och gardiner igen. Maten har inte varit den bästa idag får jag ärligt erkänna, tog en bit morotskaka idag med och det ångrar jag nu. Det va inte så att jag va jättesugen så jag hade nog kunnat låta bli den, men nu gjorde jag inte det. Får väl skippa kvällsmaten dårå! Inte så bra jag vet! Nä nu ska jag gå och bada lilla loppan sen ska det sättas upp gardiner.

8.45 Frukost: 2 skivor osötat solros rågbröd. 1,5 skiva med honung och 0,5 skiva med smör och 1 skiva skinka, 1 kopp kaffe och 1 litet glas juice

11.00 1 banan

13.30 Middag: 1 grillad fläskytterfilé med 2 potatisar, grönsakschutney och 2 msk beasås, 3 tuggor på en kanelbulle och 1 kopp kaffe

16.30 1 bit morotskaka och 1 kopp kaffe

21.00 Kunde inte hoppa kvällsmaten då det kurra i min mage =) 1 slät bulle och 1 kopp kaffe

GODNATT

God förmiddag!

Grabbarna är nere i affären och köper matlagningsgrädde, och jag har precis lagt in all tvätt, dammsugat och bäddat! Ska bara sitta 5 min sen e det dax att börja göra vid sig lite. Börjar jobba kl 13.00 och jag måste hinna laga middag med innan jag kör. Loppan hon ligger här bredvid mig och leker, men börjar bli liite missnöjd med det nu så jag får nog ta henne. Ha en bra dag!

8.30 Frukost: 1 liten skål risgröt med kanel, 1 skiva osötat solros rågbröd med honung på, 1 litet glas juice och 1 kopp kaffe

11.45 Middag: 3 msk ris, 3 slevar korvstroganoff, 1 glas mjölk

12.45 1 kopp kaffe och 1x5 cm morotskaka

15.15 1 banan och 1 kopp kaffe

18.30 Kvällsmat: 1 skiva osötat bröd med smör och 2 skivor skinka, 1 skiva med honung, 1 kopp kaffe

20.00 1 äpple

Fredag!

Godmorgon!

Sitter här en liten liten snabbis bara. Moa håller på att somna och Adam han sitter bredvid mig och myser med sin kudde. Han e fortfarande inte helt bra, vilket man märker på hans humör!!! Gnälligare barn får man leta efter tyvärr =( men jag får väl fortsätta att krusa och ge efter. NOT! Nä man märker på honom att det e lite pi tjiv när han håller på. Som imorse ville han ha jordgubbsfil och dricka. Javisst tänkte jag och går ut i köket, häller upp i hans favvomugg och går tillbaka in med den. Ett jävla liv blev det! Han skulle  INTE ha fil i DEN, ha skulle ju ha ett mörkblått glas! Att jag inte fatta det =) 

Så då va det ju fredag med. - 0,6 kg blev resultatet efter denna veckan. Detta blir en ännu hårdare vecka nu! Är sååååååååå nära mitt första delmål och det SKA jag klara tills nästa vecka, annars ger jag upp. Nä det gör jag ju inte men lite besviken kommer jag allt bli

Ska fortsätta med tvätten idag och så ska det bakas en morotskaka! Idag är det vila som gäller, alltså ingen träning.

8.30 Frukost: 1 skiva osötat solrosfrö rågbröd med lite smör och 2 skivor skinka och 1 litet glas juice

10.30 1 kopp kaffe

12.00 Lunch: 1 banan och keso

16.00 Middag: 1 portion kycklingsallad med ett par msk rhode island dressing

18.00 1 kopp kaffe och morotskaka ( 1x5 cm ) litet smakprov med andra ord

18.15 Vilken dag det har varit! Adam börjar bli bättre men äter som en myra, vilket resulterar i att han inte orkar så mkt och Moa hon är fortfrarande förkyld och rosslig.                                                                                                                                                                                                                                                           Grannen ringde i förmiddags och frågade om vi ville komma ut. Javisst! Så vi klädde oss och gick ner på gården och drack kaffe medans barnen lekte lite i sandlådan. Tror att det blev precis 1 timme vi va ute. Skulle bara gå upp och lämna hunden och hänga tvätten för att sen köra och handla lite. Men då hade Adam passat på och lägga sig och vila ett tag. Hade inte hjärta och väcka honom så han fick vila en kvart iallafall. Moa hon vilade oxå under den tiden. När barnen vaknade så körde vi iväg lite snabbt, sen hem direkt igen och baka morotskaka. Hade tänkt ta med och bjuda på tjejerna på jobb imorgon! Dem e ju rediga kakmonster =)  Nu e det snart dax för både bad och läggning för barnen sen håller jag och sambon kväll! 

Torsdag 23/10-2010

9.00 Frukost: 2 st släta bullar och 1 litet glas apelsinjuice

11.30 Lunch: 1 avokado, 1 stor banan, keso och 1 litet glas juice

14.15 1 äpple,1 slät bulle och 1 stort glas vatten

15.30 15 st cashewnötter

18.30 1 tallrik gulasch soppa, 1 skiva osötat solrosfrö rågbröd ( ja så hette det faktiskt ) med lite smör och 1 glas mjölk

20.30 1 kopp kaffe

Idag så snackar vi träningsvärk!!!! Både i rumpa och bröst, så cirkelträningen igår gjorde susen. Ska nog gå på det nästa vecka med tror jag. Måste höra först så Markus inte planerat något för annars slår jag nog till och tar cirkelträningen först och så dansen efter. Superskoj!

Lilltjejen sover en stund nu och Adam leker lite på sitt rum. Så fort hon vaknar ska jag dammsuga över. Brukar kunna göra det i vanliga fall men nu när hon e dålig vill jag inte riskera att hon vaknar i onödan, så det får vänta ett tag. Sen får vi klä oss och gå en sväng med hunden. Håller på med lite tvätt oxå idag!    Idag får jag och barnen äta middag själva, iom att jag ska träna. Så jag tror att det blir korv och stroganoff!

Ändrade planer! Vi åt olika rester allihopa- Markus ris, kotlett och sås, Adam- korv stroganoff, Jag- Gulasch sopppa Pallade inte laga något i dag så vi rensa frysen istället =) Träningen är gjord och nu väntar duschen!

För någon vecka sen......

Adam på väg till dagis......


och lilla Moa smakar banan!

I feel good!

Livet just nu är bara fööööör bra! Har en underbar familj och ett jobb som jag trivs med. Jag börjar komma på fötter igen känns det som, och då menar jag med mig själv, min träning och vikt!  Vill ju bli av med mina extra kilon och komma i form igen så fort som möjlig och därför e det så kul nu när man börja se och känna lite resultat. Förutom att vågen börjar röra sig neråt och sambon säger att rumpan blivit lite mindre =) så MÅR jag sååå bra. Sover bättre på nätterna och orkar mer med!
Fullkomligt älskar tisdagarna när det e dax för Skumbox. Är sååå jobbigt men såååå kul! Ska nog höra med Lotta om hon har plan på att lägga in ett till sånt pass i veckan. Typ på fredagarna hade det vatt perfekt om det hade legat isåfall =) 

Ska vara på möte med jobb ikväll så jag missar tyvärr det vanliga passet som är Jamda. Men det gör inte så mycket när jag tänker efter för nu ger det mig chansen att prova Cirkelträningen ( styrka ) med. Kan ju vara ganska bra efter ett sånt pass som igår. ( kondition- fettförbränning )

Barnen är fortfarande förkylda och febriga så det händer inte så mycket för oss idag. Ska försöka roa oss så gott det går. Läsa lite böcker och mysa!

Vet inte riktigt vad vi ska ha till middag idag, några förslag?!

8.30 Frukost: 1 portion havregrynsgröt med 1 tsk socker, kanel och mjölk. 1 kopp kaffe

11.30 1 kopp kaffe, 1 banan och 1 äpple

14.30 5 st cashewnötter

15.30 Middag: 1 dl stekta kantareller, 1 dl potatismos, 2 st skivor falukorv, 1 msk lingonsylt, 1 tsk ketchup och 1 tsk senap, 1/glas mjölk   ohhh höll nästan på och glömma att skriva 1 tsk sirap på moset (mindre bra)

18.00-19.00 Cirkelträning- styrka

Såja då va man hemma efter en trevlig kväll med töserna från jobb. Hade möte hemma hos Eva och det gick som det brukar! Ska jobba ett par timmar på lördag och Eva sa att schemat va klart så då ska jag skriva upp mina tider ( ska jobba varannan helg )

Så då blev det lite mat där ikväll: ( lite ångest )

20.30 Landgång: Åt "toppingen" tog bort brödet, 2 glas vatten, 1 liten tårtbit och 1 kopp kaffe
 JA TÅRTAN KUNDE JAG HA SKIPPAT- får träna extra hårt imorgon på afron och hoppa över min "fri"dag på fredag

Ska se om jag kan få någon timmes sömn nu! Natti

Feber och förkylning

Stackars barn! Både Adam och Moa är förkylda och har feber. Det e så himla trist. Inte bara att dem är dåliga, för det e ju inte så lätt när Adam har fått panodil och febern går ner tilfälligt och han känner sig bättre igen. Hur tusan ska man få honom att vara lugn??? Inte så kul att se på film och rita en hel dag precis. Han blir ju sååå lätt uttråkad. Nä nu ska vi fortsätta se Barbapapa.....och Barbapapa......och Barbapapa.........sen blir det middag och så träning för mig ikväll.

8.30 Frukost: 1 banan, 1 avokado, keso, 1 skiva osötat danskt rågbröd med makrill. 1 glas juice

11.30 1 kopp kaffe och 1 äpple

12.30 1 kopp kaffe och 1 kanelknäcke med lite smör

15.45 Middag: 2 st tacotunnbröd ( medium ) 6 msk färs, sallad och 3 tsk salsa, 1 glas mjölk

17.30 1 kopp kaffe

21.30 1 banan, 1 äpple, 1 glas apelsinjuice, 1 kopp kaffe

När jag kom hem efter träningen va kl 20.45. Då sov BÅDA barnen. Det trodde jag aldrig! Att Adam skulle göra det hade jag nog räknat med eftersom att han hade 40 graders feber i eftermiddags, men att lilla Loppan skulle göra det trodde jag aldrig. Hon är ju sååå förkyld och kommer knappt till ro så det va ju skönt att hon med sov. Det bästa är ju klart om dem sover bort det! Gick direkt i duschen när jag kom hem ( väldigt skönt ) sen såg vi slutet på filmen vi började se tidigare idag. Nu ligger jag i sängen och ska se en film tror jag, måste bara först logga in på försäkringskassans hemsida och begära f-penning.    
                                                       Natti!

som en kossa.....

Ja eller vad e det man brukar säga? Jag blöder som en kossa eller nått! Fy fasen vad tråkigt detta är, 2:a mensen sen Moa kom och jag förlorar nog vartenda liter jag har i kroppen. Känner mig skittrött och har ont i ryggen. Ska nog bädda ner mig i soffan ett tag och se en film och bara slappa. ( fast igentligen skulle jag behöva dammsuga och torka golven )

Så gnäller jag över det, stackars lilla Moa är super snorig här idag. När vi vaknade imorse så va hon helt  täppt i näsan och när hon nyser kommer det bara en massa grönt gegg. Som tur e så har vi en nässug som vi kan använda på henne när det behövs.

Händer inte så mycket idag! Ska bara fixa lite middag och städa över här i eftermiddag,och sen ska Adam på jympa. Slappe med andra ord! Me like!

8.30 Frukost: 1 portion havregrynsgröt med 1tsk sockerkanel och mjölk.

11.30 1 banan, 1 äpple, 1 slät bulle och 1 kopp kaffe

16.00 Middag: 2 st tunna tacobröd, 2 små slevar köttfärs, sallad och salsasås, lite keso och 1 glas mjölk

20.00 1 stort glas juice, 1 dl naturella cashewnötter och 1 kopp kaffe


Lite bilder från igår!



















Söndag

9.00 Frukost: 1 portion havregrynsgröt med 1 tsk socker, kanel och mjölk, 1 glas juice och 1 kopp kaffe

14.30 Fika: 1/2 fralla med skinka och tomat, 1 slät bulle och 1 kopp kaffe

18.00 Middag: 1 kycklingfilé, ugnsrostade morötter,potatisar och scharlottenlök med 2 klickar bearnaissås,1,5 glas mjölk

20.30 1 kopp kaffe och 1 stort glas apelsinjuice

Idag har det varit skit med maten, ingen frukt eller något vatten har jag fått i mig och det har gått alldeles för lång tid mellan målen. AJAJAJAJAJ skärpning imorgon!

Skogen, nu kommer vi!

Bestämde oss precis för att köra till skogen. Så nu blir det på med gummistövlarna och så sätta Moa i bärselen =)

9.00 Frukost: 2 skivor osötat rågbröd med ägg och kaviar på, 1 glas juice och 1 kopp kaffe

13.00 1 äpple

14.00 1 kopp kaffe 2 st mariekex

14.00 Ohhhh nyss hemkomna efter en jättemysig tur uppe i Stenestad. Hade hoppats på att hitta lite kantareller men vi e nog lite sent på det =( Moa hon sov hela rundan ( och sover än ) så hon missade tyvärr allt. Men Adam han har haft superskoj, sprungit och letat efter skatter och plockat kottar =) Markus han gick mest och fotade däruppe och jag letade som sagt efter svamp. Franz va ju självklart oxå med! Han och bollen!
Nu ska jag duka för mormor och morfar kommer med lite kinamat =) Jag och mamma ska dela på stekt ris med kyckling, vitlök och basilika. Mums! Lite senare kommer Markus syster och hennes kille och hälsar på, men återkommer med lite bilder från vår skogstur under kvällen........

15.30 Middag: 1 portion stekt ris med kyckling, 1 kopp kaffe och 3 tsk mandeltårta

19.00 Kvällsmat: 1 skiva osötat bröd med 2 skivor skinka och paprika,1 ägg 2 tsk kaviar, 1 kopp kaffe

20.00 Några minimorötter


FREDAG

= vägning och fridag! Ställde mig på vågen imorse och den visade - 0,5kg! Vet ju om att allt mellan 0,5-1kg/veckan är lagom men VARFÖR blir man ändå så besviken??? Kan det va för att man helst av allt skulle velat gå ner allt redan igår?! Jaja, jag tar min vilodag idag sen e det på det imorgonbitti igen! Ska se om Adam vill följa med ut när jag ska jogga. Han va så snäll sist och gjorde det, och så hejja han på mig nästan hela rundan! Min bästa lille kompis =) Nä nu måste jag få gjort det jag ska, ha det!

7.00 Frukost: 1 portion havregrynsgröt med 1 tsk socker, kanel och mjölk

10.15 1 äpple

12.30 Middag: 1 grillad fläskotlett med grönsaker och 2 potatisar och lite bearnaissås, 1 glas vatten och 1 kopp kaffe

18.00 Fika/Kvällsmat: 1/2 banan, 2 bitar utav en slät vetelängd och 1 kopp kaffe

20.30 1,5 dl blandade nötter, 1kopp kaffe och 1glas juice

Skitväder!

Kan man ju lugnt säga att det har varit hela förmiddagen. Igentligen skulle man ju bara haft en pysseldag inne men eftersom att bilen skulle lämnas på lagning så gick ju inte det. Körde in tidigt imorse och fick satt bilen sen tog vi bussen hem. Därefter blev det en runda med hunden ( bara där gick ett par timmar. ) Fixade med lite tvätt och sånt smått sen åkte vi in på eftermiddagen igen för att hämta den lagade bilen. Blev ganska chockad när dem bad om pengar . VA! MÅSTE MAN BETALA???? Så då gick det lite pengar där med. Dem bara rullar iväg.......pengarna alltså......skulle kunna tro att man är miljonär eller nått! ( önsketänkande ) 

Nu sitter jag här och varvar ner med min kvällsmat efter ännu ett ROLIGT träningspass, och med en ledsen liten tös som har magknip. Tror hon har en fis på tvären, låter nästan så! Markus han tar kvällsrundan med hunden och så fort han kommer in ska alla in i duschen. Dock inte samtidigt Haha.

Imorgon blir det läkarbesök med Adam. ( ska bara kolla så att allt ser bra ut nu efter operationen ). Därefter blir det en tur till Ikea med mamma. Hon har inte varit på det nya Ikea så Adam han har lovat att visa henne runt =) Haha blir väl raka vägen till köttbullarna och resturangen! Nä men jag tänkte se om dem har fått in blandaren vi ska ha i köket, dem andra grejjerna kommer ju snart så då hade det varit skönt att bara få igång renoveringen. Ser INTE fram emot röran......tänker på slutresultatet!
Imorgon är det ju även vägning och "fri"dag, så då ska jag nog smaska på lite olika sorters nötter. På tal om vägningen så gissar jag på att det blir plus minus 0 på vågen, snart dax för röda veckan och då brukar man ju dra på sig lite vätska. Säger dem! Såja då va det min tur att duscha....... GOD KVÄLL!!!


7.00 Frukost : 1 portion haregrynsgröt med 1tsk socker , mkt kanel och lite mjöl

9.00 1 äpple

11.00  Lunch: 1 avokado, 1/2 banan, liiite keso, 1 slät bulle och 1 litet glas apelsinjuice

13.15 Middag: 1 tallrik gulasch soppa och 1 litet glas mjölk

16.00 1 färskpressad juice och 1 liten påse minimorötter från Mc Donalds

18.45 Kvällsmat: 1 kopp kaffe, 1 glas juice, 1 skiva osötat danskt grovbröd med 2 skivor skinka och paprika på.


Solen skiner.....

men ändå sitter jag här i soffan och fryser! Har precis fått i mig en rejäl och god lunch, men funderar på om jag ska ta en kopp te och värma upp mig med. Brrrr......

Ska hämta Adam på dagis kl 14.00 sen blir hem och börja på middagen, som idag blir gulasch soppa! Supergott! Därefter får det bli en runda med hunden och sen blir det träning ikväll! Jamda står på schemat!
Kan livet bli bättre?????? NÄ jag tror inte det!!!! Älskar min underbara barn!

8.30 Frukost: 1 skiva osötat danskt rågbröd med 1 tsk smör, lite marmelad och 2 skivor ost på. 1 glas apelsinjuice

12.00 Lunch: 1 ägg, 1 burk makrill, 1 rågknäcke, 1 avokado, 1 banan, keso och  1 glas apelsinjuice

17.00 Middag: 1 tallrik gulasch soppa ( hemmagjord givetvis ) 1,5 grovt bröd, 1 glas mjölk
1 kopp kaffe och 3 st mariekex

21.00 1 äpple och 1 kopp kaffe

Ikväll är det dax igen!

Tisdag idag och det innebär att det e dax för skumbox ikväll! Då ska det svättas och brännas kalorier =) Är så himla glad nu för att jag har kommit igång igen, och det känns ju ännu bättre eftersom att gymmet ligger så nära. Rakt över gatan e det bara!
Adam är på dagis nu, så jag och Moa ska passa på att mysa lite........

8.15 Frukost: 2 st skivor osötat danskt rågbröd, 2 tsk smör och makrill, 1 glas apelsinjuice

11.15 Lunch: 1 stort glas apelsinjuice, 1 banan, 1 avokado, keso, 1skiva osötat danskt rågbröd med 2 skivor ost

15.15 1 äpple

16.00 15 st naturella cashewnötter

18.00 Middag: köttfärspaj på Graffiti, sallad, mörkt bröd och lite rhode island dressing, 1 glas vatten

19.30  SKUMBOX 60 min Svetten lackar =)

21.30 1 äpple och 1stort glas apelsinjuice
 

Trött!

Sover jättedåligt på nätterna numera då Adam vaknar ofta och e orolig. Så att ens starta datorn på morgonen tar emot. Hoppas bara det e en pers nu och att den snabbt går över, för jag MÅSTE få sova ut en dag. BARA EN DAG!
 
Idag har vi gjort följande:

varit i skogen med hunden
varit hos mormor och ätit lunch
varit hos Ida och barnen
varit inom apoteket
fixat middag
varit på jympa ( Adam då alltså )
powerwalkat 30 min ( idag gick det fort som faaaaan )

8.30 Frukost: 1 skiva danskt rågbröd (osötat) med makrill, 1 skiva med skinka och paprika, 1 glas apelsinjuice och 1/2 kopp kaffe

12.00 Lunch: 1 banan, 1 avokado, keso, 1/2 kopp kaffe och 1 tunn skiva osötat bröda med 1 tsk smör

13.00 1 kopp kaffe

15.30 Middag: 2 dl smörstekta kantareller, 1 msk ris, 1 bit skinksnitzel, 2 msk sås ( mini matlagningsgrädde med buljong ) 1 glas mjölk

20.00 Kvällsmat: 1 skiva danskt rågbröd med 1 tsk smör och 2 bitar skinka och paprika, 7 st naturella cashewnötter, 2 äpple, 1 glas juice och 2 koppar kaffe
 


Söndag....

och idag står det handling på listan. Kylen är nästan tom så här behövs det fyllas på med både det ena och det andra.
Så idag blir det att handla, dammsuga, torka golven och jogga ikväll......

7.30 Frukost: 2 st fullkornsknäcke med marmelad, ost och paprika, 1 rågknäcke med skinka och paprika, 1 litet glas juice och 1/2 kopp kaffe.

12.00 1banan ( dålig lunch jag vet men dem andra köpte korv med bröd när vi va och handla )

14.00 1 skiva danskt rågbröd med skinka och paprika, 1 kopp kaffe

17.00 Middag: 2 små köttbullar, 2 prinskorvar, 2,5 potatisar, 4 st charlottenlökar, lite paprika och ananas, 3 msk bearnaissås, efterrätt: äpplena i äppelkakan 3 msk marsansås

20.30 1 kopp kaffe och 2 plommon

Evigheter sen jag la upp bilder ju, det får jag nog bli lite bättre på!

En bra start på dagen!

Såja då va dagen igång. Den började bra.....Adam va snäll och följde med mig ut när jag skulle jogga. Mitt lille hjärta så gullig han e! Han cyklade fort fort fort, och va vinnare nummer 1 sa han. Under rundan va han så gullig och hejade om och om igen på mig: Heja mamma friskt humör det e det som susen gör HEJA HEJA HEJA, sa han flera gånger på vägen! Vilken hejarklack alltså =) Det blev inte en jättelångrunda men jag joggade hela iallafall! Jag har inte joggat på ganska länge så det känns som att man har noll kondis när man väl börjar igen. ( haha det e inte bara som det känns, jag HAR noll kondis ).  Har inte varit hemma så länge men vi fick i oss lite frukost när vi kom in igen, och nu sitter jag här en stund och njuter utav en kopp kaffe. Ska strax gå i duschen och göra vid mig, JOBB idag ju! Dock inte så länge men ändå......när jag ändå är på väla så tänkte jag gå in och se om jag hittar en lite tunnare overall till Moa. Det börjar ju bli lite väl kyligt för henne så hon måste ha nått lite varmare och en overall e ju smidigt =)

8.00 Frukost:  1 portion havregrynsgröt, 1/2 tsk socker, mycket kanel ( vilket ska vara bra för fettförbränningen har jag hört ) lite mjölk, 30 min senare 1 kopp kaffe.

Funderar på om det e dax att minska på gröten och bara ta 1/2 portion iställlet för du milde vad mätt jag e numera när jag äter det, nästan så att jag mår illa!

11.30 Lunch: 1 ägg med grönkålsoppa, 1 glas vatten, 1 kopp kaffe

14.15 Mellis: 1 banan och 1 kopp kaffe

17.45 Middag: 1,5 portion soppa/gryta ( kyckling, kokosmjölk, bambuskott, grön curry )

20.30 1 äpple 1/2 kopp kaffe

Fredag=Vägning

Såja då va det fredag igen. Ställde mig på vågen innan och den visade - 0.9 kg, UNDERBART! Går in på 5:e veckan nu och det känns som att jag har fått ett helt nytt liv. Nu gäller det bara att fortsätta så här.......MAT och MOTION! Idag är det ingen träning. Blir till att vila men imorgon bitti tänkte jag ge mig på en liten joggingtur. Därefter blir det ett par timmar på jobb. Lite extra klirr i kassan ju =)

Har bestämt mig för att ha min "fri"dag idag istället för imorgon. Så vi har varit i affären och köpt lite olika nötter ( inte dem jag brukar äta utan dem som är liiite onyttigare ) saltade, honungsrostade och chilinötter! Återstår och så ikväll hur jag fördelar det..........

8.00 Frukost: 1 portion havregrynsgröt, 1 tsk socker och 2 tsk kanel, lite mjölk.

10.00 1 äpple och 10 st jordnötter

12.00 Lunch: 1 hårdkokt ägg med grönkålsoppa, 1 glas mjölk

14.00 1 banan

16.30 Middag: 1 hårdkokt ägg med grönkålsoppa, 1 glas mjölk

18.00 Fika: 2 st kanelgifflar, 5 st mariekex, 1 dl blandade nötter 1 kopp kaffe


Nyputsade fönster =)

Den här dagen blev ju inte alls som planerat! Morgonen började med att Madde messa om att inte hon skulle med på morgonrundan. Ok! Lämnade Adam som planerat, sen körde jag hem till mamma och lämnade bilstolen. ( Hon skulle ju hämta Adam på dagis idag eftersom att jag skulle på babymassage med Moa ).
Körde bort i skogen och fick rastat Franz. Därefter hem  och putsa färdig våra fönster =) Tror jag va hemma precis 1 timme, sen for jag bort på vårdcentralen. Hade tid 11.45 men fick köra hem igen för dem fick ett akutfall precis när jag skulle in. Typiskt! Eller hur!? Hem igen och slänga i mig lite middag. Blev lite kokta morötter med köttfärssås idag. Mumsigt =)
Fick ner lilla loppan i vagnen och promenerade bort till Bvc. Skulle ju vara på babymassage kl 13.30, trodde jag! Ni tror väl inte JAG tagit fel på dagen .......... samtidigt som jag inser det därborta ringer doktorn och frågar om inte jag kunde komma för han ville ju klart hjälpa mig med min tå. Jovisst! Klart att jag ville köra en 3:e gång. Har ju lixom inget annat att göra precis..... Så nu blir det en till operation. Typiskt! Hämtade Adam hos mamma så fort jag va klar där, sen körde vi hem ganska så direkt. Afrodans ikväll ju =) Fy fan vad skoj det va! Ska lätt fortsätta.......

8.00 1 stort glas vatten ( som tydligen ska öka fettförbränningen )

8.30 Frukost: 1 portion havregrynsgröt med 1 tsk socker, mycket kanel och 1/2 dl mjölk  

12.45 Middag: 3 kokta morötter i bitar, 5 msk köttfärssås,1 msk makaroner 1 stort glas juice

15.30 1 banan 0ch 1/2 kopp kaffe

60 mimnuter afrodans

18.45 Kvällsmat: 2 st rågknäcke med makrill, 1 ägg, 1 glas juice och 1 kopp kaffe


Jamda!

Nyss hemkommen efter 2:a träningspasset idag! Så nu sitter jag här ett tag och njuter utav en banan och ett äpple, och 1 stort glas vann =) Ska rymma upp lite på Adams rum strax för där ser ut som kom och hjälp mig........ Hade tänkt dammsuga och torka golven imorgon när jag lämnat honom på dagis, om jag hinner?! Ska gå med Madde direkt när jag kommer tillbaka, och den rundan tar ca 50 min, vilket betyder att jag är tillbaka ca 10.30. Shit sen ska jag själv va hos läkaren kl 11.45. Därefter ska Moa va på babymassage kl 13.30. Därimellan måste jag äta middag för Adam och Markus ska äta när jag e och tränar, vilket jag ska göra kl 17.00. Herregud!!! Hela dagen e ju spikad imorgon. Någon gång under dagen hade det varit bra om jag hade kunnat bli färdig med fönsterna med. Har putsat hälften utav dem idag......både ut-och invändigt!
Nä nu ska jag glo vidare en liten stund sen får jag göra lite nytta innan det e dax för sängen. Hjälp!!! Nu ser jag all tvätt med som måste vikas och läggas in.....haha vad kul NOT!!!

Mammagympa eller inte???

Sitter och funderar på om jag ska gå på mammagympan eller inte.Moa blev ju vaccinerad igår och idag är hon lite varm. Men annars e hon hur pigg som helst. ( Notera att på mammagympan ligger barnen hela tiden!!! ) Tror nog att det blir att jag går, jag har ju köpt ett 3 gångers prova på kort och har bara användt 1 gång. Har bestämt mig för att inte fortsätta där, inte heller på Erikslund! Blev glatt överraskad hur bra det va på  Massage och Motion här i Kvidinge som precis har öppnat =) så där ska jag fortsätta!!!

8.15 Frukost: 1 portion havregrynsgröt med 1 tsk socker och 1 tsk kanel. 1/2 dl mjölk

10.00 Mammagympa 60 min =)

12.30 Lunch: 1 ägg, 1 burk med makrillfilér, 1 banan och keso, 1 stort glas vatten

15.30 1 äpple

16.30 Middag: 2 kokta morötter i bitar, 0,5 dl makaroner, 1,5 dl köttfärssås

18.30 1 kopp kaffe

21.30 1 stort glas vatten, 1 banan och 1 äpple


Godmorgon Godmorgon!

Lite stressad nu på morgonen så tyvärr får jag slå ihop frukost/frukt och lunch idag. Inte så bra jag vet men så får det bli. Ska lämna Adam på dagis snart sen blir det morgonpromenad med Madde! Ska skynda mig tillbaka sen så jag kan få lite i magen. Annars händer det inte så värst mycket idag. Ska ta hand om all tvätt, sen ska Moa vaccineras och Adam hämtas på dagis. Middag, och så e det ju start med träningen här ikväll. Ska bli kul och prova på ett nytt ställe. ( slippa köra e ju guld värt )
Nä nu måste jag sticka. =)

9.30  Promenad på 50 min

10.45 Fiskgratäng ( 10x5x2 cm ca ) 1 äpple och 1 stort glas vatten

14.45 1 rågknäcke med makrill och 1 glas juice

17.00 Middag: 1,5 laxfilé, 1,5 potatis, ärtor och morötter, 4 msk hollandaissås, 1 litet glas mjölk,
1 kopp kaffe och 2 msk äppelkaka med vaniljsås ( smakis utav sambon )

19.30 Skumbox 60 min Me like men fyfan vad tufft!

21.30 1 äpple  1/2 kopp kaffe

Gympa!

Måste bara slänga in ett inlägg innan det e dax för sängen. Jag va med Adam på gympan som jag berättade om tidigare idag. Det va ju mest kom igång och lek men han va sååå mallig när vi gick där ifrån. Han ville gå nästa gång med sa han =) MIN gympa sa han att det va!

Skyndade oss hem och så var det dax för kvällsmat och dusch för Adam sen tog jag med Moa i vagnen och gick en runda. Hade bestämt med Madde borta i korset 18.30! Så det blev en kvällspromenad på 50 min =) Tack för sällskapet Madde!


Godmorgon!

Sitter här och funderar på vad vi ska göraidag!!! Adam har energi til 1000 så att sitta hemma är totalt uteslutet. Gå en runda med hunden måste vi iallafall göra men sen då??? Köra hem till mormor och titta på valparna som kom i lördagsnatt? Eller hembyggdsparken kanske? Får nog höra med prinsen vad han vill hitta på.....
Ska strax ringa och höra om det e start på gymnastik för Adam idag. Han vill gärna börja på någon aktivitet och när han fick talas om gymnastiken så frågade han mig om det va detsamma som Zumba fast för mindre barn =) Han e för go vår lille biff!!!

Det blev en promenad med hunden. Inom affären och sen hamnade vi i sandlådan nere på gården ett tag. Där fick vi både bakat kakor och allt =) Har precis ätit lite lunch och nu ska vi se Pinocchio på Adams rum. Därefter blir det middag, fiskgratäng för mig och Adam och ris och kassler till Markus när han kommer hem. Idag måste jag och Adam äta själva för han ska på gymnastik kl 17. Nystart idag och han e såååå sugen på att gå dit! Hoppas nu att det blir som han förväntar sig, så att han har något annat än dagis och göra. Blev så glad när jag fick veta att det skulle vara på måndagar. Han hade nog aldrig orkat gå en dag då det e dagis!

8.00 Frukost: 2 st rågknäcke och med makrill och 1 glas juice

10.00: 1 äpple

12.15 Lunch: 1/2 avokado, 1 liten banan, keso, 1 knäcke med 2 bitar rökt skinka ( inget smör ) och 1 glas juice

14.30 1 dl blandade nötter 1/2 glas juice

15.30 Middag: 1 portion fiskgratäng á la dill =) ( blev precis lagom mätt, underbart! )

19.30: Kvällsmat: 1 liten banan och 2 äpplen, 1 kopp kaffe och 1 glas ramlösa

Moas dopdag!

Sådär, då va vi hemkomna efter ett mycket fint dop för Moa. Vi ville ha det väldigt litet och valde därför att vara nästan helt själva! Väldigt lugnt och stilla =) Ska bänka oss i soffan ett tag nu och titta på video som vi spelat in på Adam när han va mindre. E såååå trött!!!

8.30 Frukost: 1 avokado, 1 banan, keso, 1 knäcke med makrill, 1 glas juice och 1 kopp kaffe

12.30 Lunch/ Fika: 1 väldigt liten bit silltårta och kycklingtårta och 1 liten bit äppelkaka med vaniljsås 1 kopp kaffe

16.00 1 stor kopp kaffe

18.00 2 st plommon

20.00 Kvällsmat: 1 kopp kaffe och 1 liiiten bit smörgåstårta

Ja jag har ätit onyttigt idag!!!!! Men dock inte överdrivit......

Deja vu....

Hade min " fuskdag" igår så idag får jag hålla strikt fastän att övriga familjen ska äta lördagsgodis. Kanske inte ska gräma mig över 3 st kanelknäcke, men det e lätt att det går överstyr om man inte drar en gräns. Så idag va det upp och käka lite frukost sen bar det av på Zumba. Svettigt värre! Kommer nog ha träningsvärk imorgon igen. Haha.
Idag står det mycket på schemat: TVÄTTA TVÄTTA TVÄTTA, dammsuga, torka golven, slänga sopor, göra middag och baka äppelkaka till imorgon. Det e en hel del faktiskt! Behöver putsa fönsterna med men det kommer jag inte hinna göra idag tyvärr!

8.30 Frukost: 2 st knäcke med skinka och paprika ( utan smör ), 1 glas juice och 1 kopp kaffe

12.00 Lunch: 1/2 avokado, 1 banan, keso, 1/2 bulle med skinka och paprika, 1 kopp kaffe

15.00 2 st äpple

16.00 Middag: isbergssalllad och paprika, 4 msk korv stroganoff

20.00 Kvällsmat: 1 vallmobräck med skinka, 1 stort glas juice

Happy =)

Nyss hemkommen efter en tur på det nya Ikea, det blev både grejjor till köket beställt och så fick vi lite mat i magen. Sååå fint där e ute nu. Mycket behagligare miljö och gå i oxå för den delen. Även om där va mycket folk så kändes det inte så trångt eftersom att det e så stort. Hade lätt kunnat handla hur mycket som helst idag men man får hejda sig själv. Blev iallfall ny bänkskiva och vask, fläktkåpa och blandare, och så fick det bli lite smått med som tex kruka, orchideé, handdukar och täcke. Inte så lite ändå =)

Vafan! Hur kunde jag glömma berätta hur det gick med vägningen??!! Gick inte alls som jag hade tänkt mig iallafall =( endast -0.4 kg ner idag! Vet inte alls vad det beror på.Kan det vara så att träningen påverkar lite????? Har ingen aning men tills nästa fredag måste det ha hänt mer. Jag ger fan inte upp iallafall, får väl ta i med hårdhandskarna annars =)

8.00 Frukost: 2 st knäcke med makrill, 1glas juice och 1 kopp kaffe.

12.00 Middag: 1 kottlet, 2 potatisar, grönakspytt och 2 msk bearnaissås, 1 kopp kaffe

15.00 1 banan och 1 kopp kaffe

18.30 Kvällsmat: 2 st pannkakor 2 tsk socker, 1 glas juice

21.30 Filmkväll med sambon: 3 st kanelknäcke och 1 kopp kaffe

Fick alltså nytjjat min fridag idag då jag klev över gränsen och unnade mig 3 st kanelknäcke med smör på!!!! Nu är det inget "gott" förräns nästa helg! Attans oxå =)


Fy fan min mage!!!

Vad sa jag??!!  Shit vilken träningsvärk jag har i min mage. Höll på och dö när jag låg i sängen imorse och skulle gå upp. Men det e väl igentligen  bara bra för då vet jag ju att passet igår gjorde susen. Nu ska jag bylta på mig lite kläder ( för det e minsann ganska kyligt ute )och gå en runda med Franz. Sen blir det nog ett besök på nya Ikea.....

8.30 Frukost: 1 portion havregrynsgröt, 1 litet glas juice, 1 kanelknäcke med lite smör och 1 kopp kaffe

11.30 Lunch: 1 avokado, 1 banan, 1 äpple 1 kiwi och 1 kopp te

16.00 Middag: Hemmalagade köttbullar med potatis, ärtor och morötter, lingon och sås MUMS!

19.30 Kvällsmat: 1 kopp kaffe, 1 litet glas juice och 2 st kanelknäcke

Bloggtorka eller ont om tid???

Tror det e det sistnämnda! Jag tycker att dagarna bara går i ett, från morgon till kväll. Igår va Adam på dagis och då hade jag en vännina på besök så då blev det inte så mycket gjort. Men det gjorde ju inget eftersom att det va så trevligt att ha henne här =). Sen på kvällen körde jag bort och hämtade bärselen som Helena så snällt hade köpt till mig när hon va på Ullared. Därefter bort och hämta mamma som så snällt offrade sig och följde med och hämta vårt nya köksbord! Tack för sällskapet mamma!
Dagen idag har oxå bara flugit förbi. Lämnade Adam på dagis kl 9.00 sen körde jag direkt till Friskis och Svettis. Hade Moa med mig eftersom att det stod mamma på schemat. ( känns som att jag kommer ha träningsvärk i magen imorgon ) Väldigt kul pass får jag säga, det ska jag helt klart gå på nästa vecka med. Men där imellan väntar ett hårt Zumba pass =) Gött!  Efter träningen va det bara att köra hem och duscha. Skulle ju vara och hämta Adam på dagis igen kl 14.00!  Sen när Adam va hämtad va det bara att köra direkt till City Gross. Vi behövde handla mat och så skulle vi gå in på Familia och lämna tillbaka ett par skor som vi köpt till Adam men som inte passade. Passade även på att äta där! Skönt ibland att slippa laga mat =)
Men det e inte slut där. Kom hem och packade upp allt, sen skulle barnen göras klara och hunden skulle ut. Men NU är klockan 20.30 och jag har satt mig för kvällen. Haha Det blir väl inte så mycket kväll för nu e jag så trött så jag skulle behöva lägga mig istället!


8.00 Frukost: 1 portion gröt, 1 tsk socker och kanel, 1/2 dl mjölk, 1 knäckebröd med kokt skinka, 1 glas juice o ci 1 kopp kaffe

10.00 Ett 45 miiuters jympa pass.

12.00 Lunch: 1 ägg, makrill, 1 kiwi, björnbär och keso

15.00 Middag: 1 bit köttfärssås och sallad, nypressad apelsinjuice

18.30 Kvällsmat: 1 knäcke med ägg och kaviar

20:00 2 små äpple

RSS 2.0